Lansering av pasientens legemiddelliste (PLL)

Onsdag 5. mai lanserer Bent Høie pasientens legemiddelliste (PLL). Infodoc har utviklet løsningen for primærhelsetjenesten, som skal gi full oversikt over den enkeltes legemiddelbruk.

Feilmedisinering og overmedisinering er et betydelig problem i helsetjenesten. Hovedårsaken til dette er at helsepersonell mangler oversikt over den enkeltes totale legemiddelbruk, og at det blir skrevet ut resepter fra forskjellige leger på ulike nivåer i helsetjenesten. Infodoc har i tett samarbeid med Direktoratet for e-helse, Norsk helsenett, Helse Vest, Helse Vest IKT og Bergen kommune utviklet løsningen kalt pasientens legemiddelliste. Listen, som inneholder all informasjon om pasientens legemiddelbruk, oppdateres automatisk hver gang det gjøres en endring i legemiddelbruken.

- Infodoc har som målsetning å være i front på elektronisk samhandling mellom de ulike helseaktørene. Med pasientens legemiddelliste sikrer vi at fastlegene kan samhandle med spesialisthelsetjenesten, for en sikker legemiddelbehandling for pasientene, sier Bjarte Ottesen, daglig leder i Infodoc. Vi er svært tilfreds med hvordan dette prosjektet har vært styrt, og ser frem til at løsningen kan testes ut, understreker Ottesen.

Regjeringens lansering av prosjektet 05.05.2021 markerer starten for den kommende utprøvingen av pasientens legemiddelliste. Løsningen vil i første omgang testes ut i Bergen kommune for fastleger som bruker Infodoc Plenario. 

 

 


Flere nyheter
 

Nyhetsbrev

Motta produktnyheter og nyttig informasjon fra oss

Tjenester

Ønsker du mer informasjon og visning av Infodoc sine EPJ-tjenester ber vi deg kontakte oss ved å klikke på knappen under og sende oss en forespørsel.

Forespørsel