Forbered deg til nye skytjenester!

Alle modulene i dagens Infodoc Plenario skal byttes ut med skytjenester, med nytt og moderne design. Infodoc Faktura erstatter dagens økonomimodul, men før tjenesten tas i bruk må legekontoret gjøre nødvendige forberedelser.

Alle modulene i dagens Infodoc Plenario skal byttes ut med skytjenester, og først ute er økonomimodulen. Denne erstattes av skytjenesten Infodoc Faktura som nå er i pilot hos utvalgte brukere. I Infodoc Faktura har vi utviklet funksjoner som skal spare tid under konsultasjonen. Blant annet vises takstene i aktivt journalnotat og frikort-status sjekkes automatisk ved oppretting av en ordre. I tillegg inneholder tjenesten automatisk takstkontroll som hindrer at det oppstår avviste Helfo-krav. Vi har venteliste for deg som ønsker å ta i bruk Infodoc Faktura så snart som mulig. Da ber vi deg sende en e-post til post@infodoc.no merket “Infodoc Faktura”.

Pålogging med høyt sikkerhetsnivå
De nye skytjenestene er ikke installert på den lokale serveren din, men kjøres på internett. Dette betyr at du kan logge deg på hvor du vil, når du vil, så lenge du har tilgang til internett. Av sikkerhetshensyn går vi derfor over til pålogging med høyt sikkerhetsnivå (nivå 4), kalt InfodocID. Ved oppretting av InfodocID må du bruke enten Buypass Smartkort, BankID eller BankID på mobil for å identifisere deg. I daglig bruk vil du kunne bruke en app på mobilen din (authenticator-app) for identifisering via InfodocID. 

Hastighet på helsenettlinje
Før du oppretter InfodocID og tar i bruk skytjenestene må du som har Infodoc Plenario installert på maskinen ha en helsenettlinje på minimum 50 Mbit/s. Vi anbefaler at du har en backup-linje via ADSL eller 4G som kan kobles til helsenett-ruteren slik at du fortsatt kan bruke journalsystemet dersom hovedlinjen er ute av drift. Ta kontakt med din linjeleverandør for å avklare hvilke muligheter som finnes for din virksomhet. Det er også en forutsetning at alle klienter (PC/Mac) som er i bruk i virksomheten har Windows 10 og har kontakt med skyen, markert med grønn hake på skyen i startpanelet.

Så lenge du har lokal server trenger du helsenettlinje med minimum hastighet 50 Mbit/s. Når alle moduler er flyttet i skyen vil ingen kunder av Infodoc ha behov for helsenettlinje, og det samme gjelder kunder på Server i SKY. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at du ikke inngår helsenettavtale med bindingstid.  

Norsk Helsenett har lagt til rette for at du selv kan velge internett-leverandør (Alternativ 2 i prisoversikten), men husk å presisere overfor NHN og internett-leverandør at du ikke ønsker bindingstid!

Du vil få varsel flere måneder i forkant før vi endelig stenger ned dagens økonomimodul. I forkant av distribusjon av Infodoc Faktura vil du motta veiledning for etablering og bruk av InfodocID. Filmen under viser hvordan denne overgangen vil bli.

Nyhetsbrev

Motta produktnyheter og nyttig informasjon fra oss

Tjenester

Ønsker du mer informasjon og visning av Infodoc sine EPJ-tjenester ber vi deg kontakte oss ved å klikke på knappen under og sende oss en forespørsel.

Forespørsel